vakantiemenu

- All Inclusive
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Particulier
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 


Sardinie
Sardinië is een Italiaans eiland in de Middelandse Zee. Sardinië moet niet worden verward met Sicilie en vinden we direct ten zuiden van Corsica (Frankrijk), ten westen van het Italiaanse vasteland. Sardinië heeft een totale oppervlakte van 24.090 km² en telt ongeveer 1.7 miljoen inwoners.

De hoofdstad van Sardinië is het zuidelijk gelegen Cagliari. Cagliari staat bekend als echte universiteitsstad maar is ook belangrijk vanwege de grote haven en het nabijgelegen vliegveld. De stad heeft ongeveer 200.000 inwoners maar in de totale aglomeratie wonen ongeveer een half miljoen mensen.

Andere belangrijke steden op Sardinië zijn onderandere: Sassari, Nuoro, Olbia en Oristano. Tevens zijn er enkele belangrijke kustplaatsen waaronder: Porto Torres, Olbia, Golfo Aranci, Arbatax en Porto Foxi.

neckermann Neckermann Reizen - Sardinie
Neckermann Reizen is de grootste reisorganisatie in Nederland op het gebied van vliegvakanties en heeft een zeer ruim aanbod aan vliegvakanties binnen Europa. Neckermann Reizen heeft verschillende reizen naar Sardinie waaronder goede all-inclusive aanbiedingen.
boek-vakantie Boek-Vakantie.com - Sardinie Vakantie
Deze website biedt een helder overzicht van de verschillende vakantie aanbieders. De aanbieders zijn voor u geselecteerd per land, stad en verschillende reis soorten. U kunt zo gemakkelijk de beste reis of goedkoopste vakantie vinden naar het land van uw keuze..
kras KRAS
Kras is, met meer dan 300.000 passagiers per jaar, al 85 jaar één van de grootste en meest succesvolle reisorganisaties van Nederland. Ze hebben een divers aanbod van accommodaties op Sardinie waaronder verschillende all-inclusives.
arke Arke
Arke.nl is onderdeel van TUI reizen en heeft zodoende een bijzonder groot aanbod van verschillende reizen en vakanties wereldwijd. Arke heeft onder andere een zeer uitgebreid aanbod aan reizen naar Sardinie, voornamelijk in de categorie zonvakanties. Kijk even op de website en profiteer van het grote aanbod!

 

Vroeger werd Sardinie bewoond door prehistorische stammen welke nog een aantal historische monumenten hebben achtergelaten. Een belangrijke bezienswaardigheid zijn de zogenoemde Nuraghi. Dit zijn oude stenen torens waarvan de oudste af zou kunnen stammer tot ruim 2000 voor Christus. Vroeger dienden deze torens als veilige vluchtplaats in de vele stammen oorlogen die hier gevoerd werden. Op sommige locaties zijn hele Nuraghi complexen ontstaan.

Sardinie is verder natuurlijk erg bezienswaardig vanwege de schilderachtige landschappen met glooiende bergen, waarvan de hoogste top op bijna 2000 meter hoogte ligt. Het eiland kent vele kleine baaitjes waar het echte genieten binnen handbereik ligt.

Verder vinden we nog veel historische bouwwerken op heel het eiland en in het bijzonder in de hoofdstad Cagliari, hier vinden we onderandere de: Kathedraal "Santa Maria", Basiliek "San Saturnino", Romeins amfitheater, Botanische tuin en Cittadella dei Musei.

Het klimaat op Sardinie valt het beste te omschrijven ols een (subtropisch) mediterraan klimaat. Dit betekend in de praktijk dat het eiland warme tot zeer warme zomers kent in combinatie met milde temperaturen in de winter. In de hogergelegen gebieden op Sardinie kan in de winter echter wel sneeuw vallen. In de zomer ligt de temeperatuur doorgaans tussen de 26 en 32 graden terwijl deze in de koelere winer tussen de 14 en 18 graden ligt.

Zeker in de zomerperiode is de waterteperatuur bijzonder aangenaam.

Sardinie heeft een zeer rijke historie wat zeker invloed heeft op de hedendaagse cultuur. Sardinie werd oorspronkelijk bevolkt door verschillende prehistorische stammen, maar het eiland is in de loop der jaren door veel verschillende volken bewoond. Zo heersten op Sardinie onderandere de Feniciërs en de Carthagers (500 v. Chr.). Daarna de Romeinen, de Vandalen, de Byzantijnen en in de 11e eeuw de Saracenen. Verschillende volken brengen verschillende culturen welke in de loop der jaren zijn versmolten tot de huidige cultuur.


Privacy | Disclaimer | Contact | Links
vakantie-sardinie.com © Tosl Media 2007-2013