vakantiemenu

- All Inclusive
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Particulier
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 


Natuur en Klimaat op Sardinie

Het klimaat op Sardinie valt het beste te omschrijven ols een (subtropisch) mediterraan klimaat. Dit betekend in de praktijk dat het eiland warme tot zeer warme zomers kent in combinatie met milde temperaturen in de winter. In de hogergelegen gebieden op Sardinie kan in de winter echter wel sneeuw vallen. In de zomer ligt de temperatuur doorgaans tussen de 26 en 32 graden terwijl deze in de koelere winter gemiddeld tussen de 13 en 16 graden ligt. Zowel in de zomer als de winter kent Sardinie echter uitschieters. Gemiddeld genomen kent Sardinie echter ongeveer 300 zondagen per jaar. Hevige regenval blijft doorgaans beperkt tot de wintermaanden. Op Sardinie is Juli meestal de meest zonnige maand. (Het weer vandaag)

Zeker in de zomerperiode is de waterteperatuur bijzonder aangenaam, in mei begint het water sterk op te warmen, waardoor doorgaans in juni de water temperatuur boven de 20 graden komt te liggen. Als het water eenmaal boven de 20 graden ligt zal deze temperatuur niet snel meer dalen en kunt u genieten van deze watertemperatuur tot diep in oktober.

Sardinie heeft een kustlijn van ongeveer 1850 kilometer. De kustlijn van Sardinie is doorgaans erg rotsachtig en recht. Dit wordt geregeld onderbroken door een aantal inhammen, landtongen en verschillende kleinere eilandjes vlak voor de kusten van Sardinie. Het bergachtige binnenland van Sardinie is echter niet zo gevoelig voor aardbevingen zoals Sicilie en het vaste land van Italie.

Op Sardinie speelt de natuur een belangrijke rol en bestaan er inmiddels redelijk zware wetten over de natuur op Sardinie. In het verleden is er bovendien erg veel bos aangeplant op het eiland, waardoor Sardinie tegenwoordig de Italiaanse regio met het grootste gebied (1.2 miljoen hectare) aan bos geworden is. De wetten op Sardinie houden hier rekening mee waardoor nieuwe bouwprojecten langs de kust gebieden enkel in stedelijke zones zijn toegestaan. In totaal is 600 duizend hectare (ongeveer ¼ van de totale oppervlakte van Sardinie) grond op Sardinie, beschermd natuurgebied waaronder ook de 3 nationale parken: Asinara National Park, Arcipelago di La Maddalena National Park en Gennargentu National Park. Bovendien zijn er op Sardinie ook 10 regionale parken en rond de 60 dierenreservaten.

Sardinie kent zoveel dierenreservaten omdat het eiland ook een diversiteit aan zeldzame dieren kent. Zo wordt op Sardinie bijvoorbeeld nog geregeld de Mediterrane Monniksrob waargenomen. Deze zeerob is zeer bedreigd en naar schatting zijn er nog minder dan 500 dieren in leven. Andere zeldzame dieren op Sardinie zijn bijvoorbeeld: Giara Paarden (nog 700 levende dieren), Sardijnse Wilde Zwijnen, Sardijnse Grootoorvleermuis (voor het eerst ontdekt in 2002), Sardijnse Vos, Albino Ezel (90 levende dieren, voornamelijk op het eiland Asinara), Corsicaans Rode Hert, Mouflon (kleine wilde schapen). Sardinie kent bovendien samen met Corsica meerdere vogel soorten welke enkel op Sardinie en/of Corsica voorkomen.

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
vakantie-sardinie.com © Tosl Media 2007-2013