vakantiemenu

- All Inclusive
- Lastminutes
- Zon en Strand vak.
- Natuur en Cultuur
- Sfeer Vakantie
- Familie Vakantie

 

accommodaties

- Hotels
- Particulier
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Veerdienst

 

Cultuur
Vroeger werd Sardinie bewoond door prehistorische stammen welke nog een aantal historische monumenten hebben achtergelaten. Een belangrijke bezienswaardigheid zijn de zogenoemde Nuraghi. Dit zijn oude stenen torens waarvan de oudste af zou kunnen stammer tot ruim 2000 voor Christus. Vroeger dienden deze torens als veilige vluchtplaats in de vele stammen oorlogen die hier gevoerd werden. Op sommige locaties zijn hele Nuraghi complexen ontstaan.

Sardinie heeft een zeer rijke historie wat zeker invloed heeft op de hedendaagse cultuur. Sardinie werd oorspronkelijk bevolkt door verschillende prehistorische stammen, maar het eiland is in de loop der jaren door veel verschillende volken bewoond. Zo heersten op Sardinie onderandere de Feniciërs en de Carthagers (500 v. Chr.). Daarna de Romeinen, de Vandalen, de Byzantijnen en in de 11e eeuw de Saracenen. Verschillende volken brengen verschillende culturen welke in de loop der jaren zijn versmolten tot de huidige cultuur.

Voor een eiland heeft Sardinie altijd een zeer sterke economie gehad waarbij veel export plaatsvindt. Een klein nadeel voor Sardinie is dat exporteren vanaf Sardinie, een stuk duurder is als exporteren vanaf het Italiaanse vasteland. Bovendien liggen de prijzen voor elektriciteit veel hoger. Evengoed ligt het BNI (Bruto Nationaal Inkomen) op Sardinie hoger als in andere Zuid Italiaanse regio’s. De economie leunt wel sterk op de tertiaire sector waarbij inkomsten uit toerisme natuurlijk een zeer belangrijke rol spelen.

Hoewel bijna alle inwoners op Sardinie Italiaans kunnen spreken en verstaan is dit niet de belangrijkste voertaal op het eiland. 80% van de eiland bewoners speken doorgaans Sardijns of een Sardijns dialect. Een Zuid Romaanse taal welke ook sterk beïnvloed is door het Spaans (Catalaans), Frans en Latijns.

De Sardijnse keuken is ondermeer bekend vanwege het typische Sardijnse brood. Dit brood is droger dan de meeste broden zodat deze langer houdbaar is. Vroeger was deze langere houdbaarheid belangrijk voor de herders zodat deze makkelijker voedsel konden inslaan. Andere veel gegeten gerechten op Sardinie zijn bijvoorbeeld: langoustines, scampi’s, tonijn en sardines, maar ook geroosterd wild zwijn.

Privacy | Disclaimer | Contact | Links
vakantie-sardinie.com © Tosl Media 2007-2013